Over mij en mijn motivatie

Mijn naam is Geerteke Jansen. Het is een cliché en toch is het waar... Ik wil al zo lang als ik werk met kinderen werken. In 2020 heb ik (eindelijk!) de eerste stappen gezet om deze droom werkelijkheid te maken en sinds november 2021 is Kinderpraktijk Geerteke geopend. 

Wat maakt het werk als kindercoach zo mooi?

De kinderen zelf en hun veerkracht. Ik geloof dat kinderen een eigen bron van wijsheid in zich hebben die hen kan helpen bij uitdagingen op hun weg. Hoe eerder ze dit ontdekken, hoe meer ze hier aan hebben gedurende de rest van hun leven. Dat is een belangrijke drijfveer voor me. Bovendien voel ik me enorm geïnspireerd in het contact met kinderen. Kinderen hebben humor, kunnen glansrijk spiegelen, zijn veerkrachtig en ontwapenend. Als een kind bepaald gedrag of emoties laat zien, ben ik nieuwsgierig naar dat wat een kind mij op dat moment aan het vertellen is. Die nieuwsgierigheid en de ontdekking van wat ieder kind op unieke wijze kan helpen, maakt mijn werk zo mooi.

Wat maakt mij uniek als kindercoach?

Dat zijn mijn unieke menskwaliteten en drijfveer om kinderen en hun ouders als coach te begeleiden. Ik verbind me gemakkelijk met kinderen door mijn rust en inlevingsvermogen. Ik sta onvoorwaardelijk open voor dat wat nodig is om kinderen te begeleiden naar grip op het probleem dat ze ervaren. Ik ben nieuwsgierig, enthousiast, empathisch en heb een positieve kijk op het leven. Ik heb een hooggevoelig karakter, heb een mooie spirituele kant en voel me verbonden met de oosterse & holistische visie op het leven. Mijn uitdagingen? ik houd van dromen, heb een intense beleving van emoties, ben vaak overtuigd van mijn eigen gelijk en daardoor zo nu en dan wat koppig. Het geheel aan menskwaliteiten dat ik tijdens de begeleiding van kinderen en ouders kan inzetten, maakt mij als kindercoach uniek.

Als kind wilde ik ook een kindercoach

Toen ik kind was wilde ik ook een kindercoach. Als kind heb ik me vaak verdwaald gevoeld. De wereld was voor mij veel te luid en te groot. Ik voelde de pijn van mijn omgeving sterk aan, maar kreeg te horen dat alles in orde was. Dat maakte mij verward. Onzekerheid, twijfel, een eenzaam gevoel hebben het vormen van mijn identiteit sterk beïnvloed. Terugkijkend had een lieve warme kindercoach mij kunnen helpen. Een coach die me zou helpen bij het vertalen van de wereld om mij heen, zodat mijn eigen vertaalslag niet zoveel invloed had gehad op mijn zelfbeeld.

Ik begrijp dat je een kindercoach zoekt

Ik ben moeder van drie jonge kinderen en begrijp dat je een coach zoekt om mee te sparren of om jou en je kind(eren) te begeleiden. Ik ken de uitdagingen van het dagelijks leven met kinderen en een baan, de druk van de verwachtingen en het machteloze gevoel als je kind ongelukkig is. Hoe heerlijk is het dat je het niet alleen hoeft te doen en dat je niet alles hoeft te weten. Ook als ouder maak je een leerproces door en hoort vallen en opstaan erbij. Zelf geniet ik van het moederschap. Daarom vind ik het ontzettend inspirerend om ouders te begeleiden in het hervinden van het plezier met hun kinderen. 

Wat is mijn opleiding als kindercoach?

Bij Con Amore heb ik in 2020 de opleiding Psychosociale Basiskennis gevolgd. Dit omvat de vakgebieden psychologie, psychopathologie, ontwikkelingspsychologie, bio-psychologie, medische basiskennis en het herkennen van psychische klachten en alarmsymptomen. In 2021 ben ik gestart met de Master Integratieve Kindertherapeut ECP aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. In het kader van deze opleiding word ik in mijn werk als kindercoach begeleid met supervisie, leertherapie en intervisie. Meer over mijn werkhistorie vind je op LinkedIn

Heb je nog andere vragen over mij of mijn werkwijze? Neem contact met mij op voor een intake.

Contact