Mijn verhaal

"WAT JE OOK DOET, NIET OPGEVEN!!!", zo tetterde het door mijn hoofd, terwijl de rest van mijn lijf tintelde. Mijn handen en mijn stok trilden en uit mijn viool kwam amper muziek. Het slotakkoord klonk en de examencommissie was stil. Begripvol stil. Uit empathie voor het enorme gevoel van angst dat mij had overvallen tijdens mijn auditie voor de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium. FAALANGST noemen ze dat. Al heeft dat woord voor mij nooit helemaal juist gevoeld. Het gaat voor mij namelijk niet om de angst voor falen, maar om de OVERTUIGING van falen. Het nietsontziende gevoel dat je faalt in wie je bent of wat je doet. En deze keer was dit gevoel zo sterk toegeslagen, dat het me had belemmerd te bereiken wat ik graag wilde bereiken: met mijn vriendinnen naar de vooropleiding, omdat muziek vanaf ons zesde onze gezamenlijke passie was.

Onzekerheid heeft zich als een rode draad door mijn leven geweven: 

 • Als meisje van acht dikke tranen tijdens mijn verjaardagsfeest vanwege alle aandacht
 • Als meisje van elf verstikkende heimwee tijdens zomerkampen op de hei
 • Als meisje van twaalf tintelende onzekerheid in de brugklas
 • Als meisje van zestien overweldigende faalangst bij het maken van proefwerken
 • En ook als jonge vrouw ratelde de kritische radio maar door en door. Over alles, ECHT ALLES maakte ik me zorgen.

Zo sterk dat normale bezigheden veel te veel spanning gaven en ik me begon terug te trekken uit het sociale leven. En wat ik hieronder voelde? De angst om afgewezen te worden, als mensen zouden zien wie ik ben. De angst door de mand te vallen en niet te voldoen. ZO ZONDE. Want hierdoor hield ik mij klein. Hierdoor verstopte ik regelmatig mijn vrolijke, liefdevolle, sensitieve, creatieve, grappige en enthousiaste karakter. Vaak was ik thuis vrolijk, grappig en aanwezig, maar in nieuwe omgevingen of daar waar ik me niet veilig voelde, klapte ik dicht en leek ik wat op m'n hoede. Ik maakte grappen, ik kon soms fel reageren en ik ontwikkelde een sterke vorm van perfectionisme, zodat ik niet kon falen.

ALS KIND WILDE IK EEN KINDERCOACH

Een lieve kindercoach die zich zonder oordeel zou hebben ingeleefd in mijn wereld. Die mij vanuit gelijkwaardig contact zou hebben begeleid in de stappen naar zelfvertrouwen. Een coach die mijn emoties, gedrag en gedachten zou hebben vertaald, zodat ik mij gezien en gehoord had gevoeld. Een coach die oog had gehad voor mijn sensitiviteit. Als kind had ik graag een coach gehad bij wie ik mijn kritische en ondermijnende gedachten had kunnen delen. Waar het genoeg was om gewoon even te zijn. Een coach die me op jonge leeftijd had laten ervaren dat alles in mij maakt wie ik ben:

PRECIES GOED

Dat besef, het besef dat liefdevolle begeleiding voor mij als kind veel verschil had gemaakt voor mij als volwassene, maakt dat ik doe wat ik doe. Dit besef maakt dat KINDERPRAKTIJK GEERTEKE haar deuren heeft geopend en dat ik de juiste kindercoach voor jouw kind ben. Want alles tot aan nu zit in mijn knapzak aan ervaring, waar ik uit kan putten om jouw kind te begeleiden naar zijn of haar geluk.

Merk jij aan jouw kind onzekerheid of faalangst? 

Blijven schoolresultaten achter, maar weet je niet precies waarom en voel je dat er meer in zit? Merk je dat je kind thuis speels en vrolijk is, maar in een andere omgeving dicht kan slaan? Raakt je kind gefrustreerd als iets niet lukt en is de angst om te falen voelbaar? Is je kind zò perfectionistisch dat de lol van het spel er afgaat? Is het spannend voor jouw kind om vrienden te maken of te houden? Voelt jouw kind zich snel afgewezen en daardoor eenzaam? Kan jouw kind zich overweldigd voelen door emoties?

Wacht dan niet langer en ga aan de slag met mij als jullie kindercoach. En jouw kind zal stap voor stap:

 • vol trots vertellen over wat er is gelukt!
 • zelfstandiger in het leven staan
 • met meer zelfvertrouwen de dag aangaan
 • zich zekerder voelen in vriendschappen
 • makkelijker over gevoelens praten
 • met meer grip en balans een tegenslag verwerken
 • zichzelf in verschillende situaties laten zien
 • zich welkom voelen
 • en groeien naar het besef: "ik ben zoals ik ben en dat is: PRECIES GOED!"

Ik gun jou en jouw kind deze ervaring! Dus neem contact met me op voor de volgende stap. 

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Geerteke

06-41275244 of info@kinderpraktijkgeerteke.nl

Contact


Oh en als je je afvraagt of ik nog viool speel? Nee, dat niet meer. Mijn onzekerheid had de overhand gekregen. Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan met lichaamsgerichte psychotherapie; aangevuld met shiatsu, reiki, acupunctuur, osteopathie, yoga- en meditatielessen, om zo weer grip te krijgen op die ratelende radio. En dat is gelukt. Ik ben een gelukkige moeder van drie jonge kinderen en voel me gelukkig als partner, vriendin, deel van mijn familie, deel van mijn omgeving, als kindercoach en bovenal als mijzelf. Ik heb een (hoog-)sensitief en vrolijk karakter, ik sta positief in het leven, ik ben benieuwd naar de ander, ik houd van humor, ik laad op in de natuur én met mensen om mij heen, ik heb een rijke fantasie en voel me sterk verbonden met kinderen. Dat is precies waarom ik als kindercoach werk en in opleiding ben tot integratieve kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ik kan niet wachten om met jouw kind aan de slag te gaan!