Integratieve benadering

Ik werk als integratieve kindercoach wat betekent dat in mijn kindercoaching alle dimensies van het mens-en-kind-zijn terugkomen: gedrag, emoties, gedachten, lichaam, spiritualiteit en de sociale dimensie. Zoals eerder benoemd, is het mijn doel als kindercoach om te vertalen wat bepaalde dimensies laten zien. Als een kind dus vaak ontzettend kwaad wordt als iets anders loopt dan verwacht, vraag ik me af welke emotie onder dit gedrag leeft. Mijn integratieve benadering betekent dus: alle delen van een kind zijn welkom, worden gehoord en geïntegreerd.

Met rust afgestemd op een kind

Als coach stem ik me af op je kind en moedig ik verandering aan door aan te sluiten bij dat wat je kind nodig heeft.Je kind kiest wat we doen tijdens een sessie. We kunnen spelen, tekenen, verkleden, knutselen, darten, boksen, winkeltje spelen, bouwen, afbreken, zingen en alles doen wat maar nodig is om uit te zoeken wat er dwars zit en wat de oplossing voor een kind is. Kenmerkend in alles wat we doen is de rust en het vertrouwen die ik inbreng om kinderen de veiligheid te geven in verandering te komen.

Kinderen als hun eigen deskundige

Met mijn benadering spreek ik het zelfhelende vermogen van kinderen aan. Wat ik met zelfhelend bedoel is de innerlijke kracht die ieder kind (lees: ieder mens) heeft. Een innerlijk kompas waardoor een kind heel goed kan aanvoelen wat hem of haar dwars zit en wat hen hierbij kan helpen. Als hun kindercoach begeleid ik kinderen in het leren bij dit kompas te komen en erop te vertrouwen. Daarmee vinden zij een eigen oplossing komen die blijvend en uniek is.

Van verdriet zijn naar verdriet hebben

Ken je die momenten dat je z├│ verdrietig bent dat dit je overneemt? Alles wat je doet is dan gekleurd door het verdriet en je vergeet simpelweg de kracht die je ook in je hebt. Kinderen kunnen zich ook overspoeld voelen door een emotie en vanuit die emotie laten ze vaak bepaald gedrag zien. Als hun kindercoach begeleid ik kinderen naar het besef dat ze niet een emotie zijn, maar dat ze een emotie hebben. Als je een emotie als verdriet hebt, dan kun je makkelijker kiezen wat je er mee wilt doen. Jij bent immers in charge.

Dit is mijn benadering in een notendop. Neem contact met mij op als je een intake wilt plannen. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Contact