Voor wie is mijn kindercoaching geschikt?

Voor ouders en kinderen (4-12 jr.) die behoefte hebben aan een begripvolle hulplijn. Je hoeft het namelijk echt niet in je eentje te doen en iemand om even mee te sparren kan al een enorme verandering teweegbrengen. Als je merkt aan je kind dat hij of zij:

 • alles graag perfect doet en in de war raakt van fouten/vergissingen
 • zich onzeker voelt en lastig contact maakt met andere kinderen
 • niet meer naar school wil en zich daar niet prettig voelt
 • op school goed functioneert, maar thuis een intense ontlading ervaart
 • schrikt van (plotselinge) veranderingen
 • last heeft van woede of frustraties en dit afreageert op anderen
 • zich verdwaald voelt in de wereld om zich heen
 • regelmatig eenzaamheid en verdriet ervaart
 • zich om een andere reden ongelukkig voelt

schroom dan niet en neem contact met me op. Wat het ook is, je kind is namelijk iets aan het vertellen met het gedrag en de emoties die hij of zij laat zien.

Vertaling van gedrag en emoties

Geen enkel kind is met opzet faalangstig, teruggetrokken of gefrustreerd naar anderen. Vaak is de getoonde emotie of het gedrag een manier voor een kind om met een probleem om te gaan of om zichzelf te beschermen. Voorbeelden?

 • Boze reacties met veel verdriet kunnen voortkomen uit een machteloos gevoel dat een kind (nog) niet met woorden kan benoemen. Een kind probeert mogelijk duidelijk te maken dat hij of zij zich niet begrepen voelt.
 • Onverklaarde buikpijn en terugtrekkend gedrag, kunnen wijzen op een waardeloos gevoel. De gedachte van een kind kan zijn dat hij of zij er niet toe doet.
 • Kinderen kunnen in de klas rustig en inlevend zijn, terwijl ze thuis juist boos, dwarsliggend en gefrustreerd gedrag laten zien. Een kind vertelt mogelijk dat hij of zij gedurende de dag te veel indrukken te verwerken krijgt en niet weet hoe daarmee om te gaan.

Van belang is dat het hier om voorbeelden gaat. Ieder kind is immers uniek en heeft een eigen wijze van omgaan met zijn of haar problemen.

Je kunt mijn kindercoaching zien als een vertaling van dat wat je kind thuis, op school of naar andere kinderen laat zien. Mijn sessies zijn erop gericht om te onderzoeken of dit helpend is of juist niet. Door de situaties waar je kind last van heeft uit te spelen en nieuwe vaardigheden te oefenen, bereiken we meer balans en zelfvertrouwen, zodat de oude patronen minder of niet meer nodig zijn.

Benieuwd naar verdere informatie over mijn coachingstrajecten?

> Coachingstrajecten

Voor wie is mijn kindercoaching (nog) niet geschikt?

Zoals je kunt lezen, werk ik als kindercoach en ben ik in opleiding tot integratieve kindertherapeut. Dit betekent dat ik in een aantal situaties nog niet voldoende vaardigheden heb om een kind te begeleiden. Hiervan is sprake als:

 • de ouders van een kind (recent) gescheiden* zijn. Goede begeleiding is in zo'n situatie belangrijk voor een kind. Ik kan je in contact brengen met een gespecialiseerde integratieve kindertherapeut.
 • een kind (ook) lichamelijke klachten ervaart, zoals bijvoorbeeld buikpijn, hoofdpijn of bedplassen. Het is van belang dat de huisarts geraadpleegd wordt over een mogelijke lichamelijke oorzaak. Als een lichamelijke oorzaak is uitgesloten, kun je contact met me opnemen.
 • als er sprake van psychiatrische problemen of een daaraan gerelateerde situatie binnen het gezin van een kind. In dergelijke situaties kan een huisarts verwijzen naar de juiste zorgverlener.

Voor overige informatie kun je ook de algemene voorwaarden raadplegen.

*Als de scheiding langer geleden is, er sprake is van harmonie tussen beide ouders en beide ouders toestemming geven voor mijn kindercoaching, is mijn begeleiding niet direct uitgesloten. Neem contact met mij op, zodat we dit kunnen overleggen.

Contact