“We repeat what we don’t repair”

Klinkt logisch toch? Als je een lekke band niet goed verzorgt, blijft je band leeglopen. Zo werkt het ook met ons als mens. Als we blijven wegkijken van dat wat in ons aandacht vraagt, zullen we pijnlijke patronen herhalen.

Familieopstellingen zijn een prachtig middel om niet langer weg te kijken. Om aandacht te geven aan datgene in jou wat gezien wil worden.

Afgelopen woensdag heb ik met Yara van Leeuwen en Richard de Ruijter een prachtige opstellingsavond georganiseerd. “Ik wil weten hoe het komt dat ik me zo vaak aangevallen voel”, vertelde mijn cliënt. Wat volgde was een opstelling die terugging naar zijn wens om gezien te worden door zijn vader. Zichtbaar werd dat zijn vader dit niet kon bieden en dit was een pijnlijke spiegel. Vanuit deze pijn ontstond het besef van mijn cliënt dat hij enkel en alleen zichzelf te zien heeft. Alleen dan ontstaat er vertrouwen in zichzelf, waardoor opmerkingen van anderen minder triggers in zich dragen. Is daarmee alles opgelost? Je kunt het zien als een bewustwording. De volgende keer als mijn cliënt zich aangevallen voelt, zal hij dit herkennen en kan hij vanuit de sterkere verbinding met zichzelf een andere keuze maken. Stap voor stap, totdat hij zich realiseert dat hij zich al weken niet aangevallen heeft gevoeld.

Familieopstellingen, een prachtig vak waarin ik afgelopen jaar ben opgeleid aan het Instituut voor Systemisch Werk. Ik zou wel gek zijn om jou niet te laten weten dat er nog mooie avonden als deze op het programma staan.

Workshop “Kennismaken met Familieopstellingen”

Woensdag 6 september vanaf 19.30 uur
Kosten: € 15,-

Workshop “Familieopstellingen”

Opstellers: Yara van Leeuwen, Richard de Ruijter en Geerteke
Woensdag 23 augustus vanaf 19:00 uur
Woensdag 13 september vanaf 19:00 uur
Woensdag 18 oktober vanaf 19:00 uur
Kosten: € 75,- voor het inbrengen van een vraag. € 25,- voor deelname als representant.

Dan rest mij nog één vraag aan jou:

Are you ready to repair? Geloof me, dat ben je!

Meld je aan voor een workshop met een mailtje aan: info@kinderpraktijkgeerteke.nl

Geerteke

Neem contact op

Terug naar overzicht