Traject integratieve kindercoaching

Wist je het maar. Wist je maar wat er in dat bolletje van jouw kind om gaat. Want eerlijk? Soms ben jij het even kwijt. Neem nou een verjaardagsfeestje. Voor jou een moment om jouw kind te laten stralen. Super leuk toch, dat familie en vrienden langskomen om te genieten van deze mooie dag? Maar jouw kind loopt de dagen voor de grote dag als een gespannen veer rond. Het minste leidt tot een boze bui en ruzie. De sfeer in huis is niet te doen en jij loopt als een scheids de boel te managen. En dat is niet alleen bij verjaardagen. Het zijn voor het oog kleine en normale gebeurtenissen waar jouw kind super gevoelig op reageert. Te gevoelig als je het jou vraagt. Want de komst van een vriendinnetje, de eerste training van voetbal, de nieuwsgierige vraag "hoe gaat het?" van de buurman, het maken van een toets, het gaan naar een verjaardag: het zijn normale dingen die er bij horen en vaak ook nog eens leuk zijn. En toch.... klapt jouw kind ervan dicht. 

Jouw kind heeft last van een onzeker gevoel, waardoor het regelmatig niet zichzelf is. Van binnen stralend, uniek en energiek, maar op dit soort momenten verlamd door de overweldigende angst om het verkeerd te doen. De resultaten op school blijven achter en je kind klaagt over buikpijn of plast in bed, maar een duidelijke verklaring heb je niet. Jouw kind komt niet voor zichzelf op en heeft veel te weinig zelfvertrouwen. Daardoor zijn leuk bedoelde momenten een enorme uitdaging. En dit uit zich in frustratie, stilvallen, teruggetrokken gedrag en op momenten met dikke tranen van verdriet.

HOE ZOU HET ZIJN? Om een positieve verandering in gang te zetten op weg naar meer BALANS en ZELFVERTROUWEN voor jouw kind.

HOE ZOU HET ZIJN? Als je jouw kind hoort zeggen: "poeh, dat vind ik wel even spannend', en je vervolgens ziet dat jouw kind hiermee om kan gaan.

HOE ZOU HET ZIJN? Als jij weer kunt genieten met jouw kind en meer zelfvertrouwen hebt in jouw rol als ouder.

Hoe zou dat zijn?

Ik nodig je uit om dat te ontdekken met het traject integratieve kindercoaching waarin:

 • Jouw kind centraal staat tijdens de coachsessies.

 • Jij en jouw zorgen centraal staan tijdens de oudergesprekken.

KENMERKEN van het traject integratieve kindercoaching zijn:

De INTEGRATIEVE BENADERING waarin oog is voor alle delen van jouw kind - het gedrag, de emoties, het denken, de signalen van het lichaam, spiritualiteit, en het sociale deel. Alle delen van jouw kind zijn welkom, worden gehoord en geïntegreerd.

Het aanspreken van het ZELFHELEND VERMOGEN: het innerlijk vermogen tot heling en groei waar ieder kind over beschikt. Door op een gelijkwaardige manier hiermee af te stemmen, gaat jouw kind (on-)bewust aan de slag met het eigen proces om tot een oplossing te komen.

Een PROCESGERICHTE BEGELEIDING, waarin met spel en verkleden het beeldend vermogen van jouw kind wordt aangesproken. Ook wordt jouw kind begeleid naar het besef dat het niet een emotie - als verdrietig - is, maar een emotie - als verdriet - heeft. Deze differentiatie biedt grip. Verder wordt psycho-educatie ingezet om jouw kind te begeleiden in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Het traject integratieve kindercoaching kent de volgende onderdelen:

Kennismakingsgesprek

Gratis, vrijblijvend en 30 min. Tijdens deze kennismaking kun jij ervaren of je een klik hebt met mij en mijn aanpak. Je kunt vragen stellen om zo goed geïnformeerd het traject integratieve kindercoaching aan te gaan. Dit gesprek kan telefonisch of in Kinderpraktijk Geerteke plaatsvinden.

Intakegesprek

Gesprek met beide ouders, waarin dieper wordt ingegaan op de reden van aanmelding. Ter voorbereiding ontvang je een vragenlijst over de achtergrond van de aanmelding. Het gesprek duurt 60 min. en vindt plaats in Kinderpraktijk Geerteke. Jouw kind is hier niet bij aanwezig.

Coachsessies (5x)

  Vijf coachsessies waarin jouw kind aan de slag gaat met dat waar het last van heeft. De ervaringen en beleving van jouw kind staan hierin centraal. De sessies vinden wekelijks in Kinderpraktijk Geerteke plaats en duren 60 min. In principe zijn beide ouders tijdens de coachsessies niet aanwezig.

  Oudergesprek

  Gesprek met beide ouders waarin de voortgang van het traject en de veranderingen bespreken. Er is ruimte voor vragen en er zullen handvatten geboden worden voor het begeleiden van jouw kind in dat waar het last van heeft. Het oudergesprek duurt 60 min. en vindt plaats in Kinderpraktijk Geerteke. Jouw kind is hier niet bij aanwezig.

  Na het oudergesprek worden de coachsessies weer voortgezet. Dit kan in een blok van vijf sessies. Doorslaggevend bij het bepalen van het aantal sessies is wat jouw kind hierin aangeeft. Doorgaans zijn 8 tot max. 15 sessies voldoende voor een blijvende verandering.

  De kosten per intakegesprek, coachsessie en oudergesprek zijn 60,- euro. Het eerste blok zoals dit is weergegeven, komt neer op een totaal van 420,- euro.

  Ben je klaar voor deze positieve investering in meer balans en zelfvertrouwen? 

  Bel me voor een kennismaking! ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten.

  Geerteke 

  06-41275244 of info@kinderpraktijkgeerteke.nl

  Contact